Gevulde portobello’s 1
4 portobello’s
Peper en zout
1 bakje ricottakaas (à 250g)
4 el olijfolie extra vierge
2 sjalotten fijngesnipperd
1 el rode wijnazijn
2 struikjes witlof, in dunne korte reepjes
1 zakje sla met radijsscheuten (à 75g)
Half doosje tuinkers
1 peer, geschild en in kleine blokjes
Verwarm de oven voor op 210 grC
Leg de paddenstoelen op de bolle kant naast elkaar op een bakplaat, snij de steeltjes eruit en bestrooi ze met peper en zout
Roer de ricotta los, breng op smaak met peper en zout en verdeel de kaas over de paddenstoelen.
Druppel over elke paddenstoel ¼ el olie.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de paddenstoelen in ca. 20 min gaar.
Roer de sjalot en azijn doorelkaar.
Laat het mengsel 5 min marineren.
Roer de resterende olie door de azijn en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de witlof met de sla, tuinkers en peer.
Schep de dressing erdoor.
Verdeel de salade over 4 borden en zet de paddenstoelen in het midden.