Gevulde reuzenchampignons
24 reuzenchampignons
1 grote sjalot, gesnipperd
boter
250g rundergehakt
3 el droog broodkruim of paneermeel
2 eidooiers
1 volle el peterselie
peper en zout
Maak de champignons schoon (droog, met een borsteltje) en draai het voetje eruit.
Snij het onderste stukje van de voetjes en hak de rest fijn.
Fruit in een koekenpan met zuinig boter de sjalotsnippers en voeg dan het gehakt toe.
Roerbak het met twee vorken tot het de rode kleur heeft verloren.
Doe de gehakte paddenstoelvoetjes erbij en fruit kort mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk eventueel uitgelopen vet uit de pan.
Meng, van de vlam af, het broodkruim, de gehakte peterselie en de eidooiers door het mengsel.
Vul hiermee de paddenstoelen.
Schik de champignons in een met boter ingevette ovenschaal en bak ze ca.15 min in een voorverwarmde oven van 170 graden.