Meloen-zalmcocktail met kerriesaus                   

4 personen

 

Het verdient aanbeveling om de hoeveelheid saus x anderhalf te doen, als je graag ietsje meer hebt.

 

1 kleine Galia-meloen            

2 tomaten                    

2 bolletjes gember            

1 blikje roze zalm                

3 eetl. kerriesaus (fles)            

anderhalve eetl. yoghurt            

1 eetl gembernat                   

zout en peper               

4 eikebladslablaadjes                  

 

 

Meloen in partjes snijden, schil eraf en in kleine stukjes.  

Tomaten wassen en in partjes.

Gember snipperen.        

Zalm afgieten, graten en vellen verwijderen.      

In kommetje, kerriesau, yoghurt, gember en -nat tot saus roeren.

Op smaak brengen met zout en peper.  

Zalm en kerriesaus tot gebruik afgedekt in koelkast.      

 

Sla wassen en laten uitlekken. 

Leg de bladeren in een wijde coupe. 

Meloen, zalm en tomaat in kom doen en doorelkaar scheppen.        

Over de coupes verdelen.          

Saus erop scheppen en eventueel bestrooien met kerriepoeder.