Mosselcocktail
4 personen
200g gekookte mosselen
5 el wodka
1/8 slagroom
3 el mayonaise
1 el hot tomatenketchup
worcestershiresaus
peper en zout
12 gepelde walnoten
½ citroen
4 slabladeren
4 el gepelde druiven (zonder pit) (blikje)
In kommetje uitgelekte mosselen en wodka doorelkaar scheppen.
Afdekken en 3 uur laten intrekken, af en toe omscheppen.
In kom slagroom bijna stijfkloppen.
Erdoor roeren: mayonaise, ketchup. 6 druppels worc.saus, peper, zout.
½ u in koelkast zetten.
8 walnoten grof hakken, citroen in 4 plakjes snijden en insnijden.
Sla wassen en uitslaan.
In 4 cocktailglazen slablad leggen en 1½ el saus erover verdelen.
Druiven tegen glaswand leggen.
Achtereenvolgens erover verdelen: helft van mosselen, gehakte noten, 1 el saus en rest van druiven.
Bedekken met rest van saus en garneren met rest van walnoten.
citroen aan rand van glas steken.