Paté-kruidenballetjes met lollo rosso
8 personen
300g roompaté
75g boter
1 el cognac of vieux
80g zachte verse roomkaas met kruiden
3 zakjes verse bieslook (a 20g)
2 zakjes verse dille (a 20g)
1 kropje lollo rosso
In kom paté, boter, cognac en roomkaas doorelkaar roeren.
Mengsel afgedekt in koelkast ca 4 uur laten opstijven.
Boven 2 kommetjes bieslook en dille zeer fijn knippen.
Met theelepel patémengsel uit kom in koele hand scheppen en snel tot 64 balletjes ter grootte van een grote knikker rollen.
Helft van balletjes door de bieslook, andere helft door de dille.
Tot gebruik afgedekt in koelkast.
16 slablaadjes wassen en droogslaan (rest wordt niet gebruikt).
Over 8 bordjes verdelen.
Op elk bordje 4 bieslookballetjes op het ene slablaadje en 4 dilleballetjes op het andere blaadje.
Serveren met geroosterd wittebrood.