Pittige geroosterde garnalen
4 personen
20 grote diepvries gamba's
2 tomaten
2 tenen knoflook
2 rode spaanse pepers
½ tl trassi
2 el ketjap asin
3 el roerbakolie
½ el goela djawa of bruine suiker
1 struik paksoi
sap van 2 limoenen
100g veldsla
2 bosuitjes
1 el ketjap manis
Verwijder de garanalenkoppen en pel ze, laat het staartstukje zitten
verwijder de zwarte rugader
snij ze aan de onderkant open en druk ze iets plat
ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees klein
knoflook fijnhakken; zaadjes uit de pepers en ook fijnhakken
maak in een kom de trassi fijn met de bolle kant van een lepel
roer er dan de tomaat, knoflook, peper, ketjap asin, goela djawa, 2 el roerbakolie en de helft van het limoensap door
schep de garnalen door dit mengsel en laat ze minstens een uur staan
was de paksoi en de veldsla.
Snij het groene blad van de paksoi in dunne reepjes en verwijder de worteltjes van de veldsla
snij de bosuitjes in dunne ringen
roer in een kom de ketjap manis met 1 el limoensap en 1 el roerbakolie tot een dressing en schep de paksoi en de veldsla erdoor
verwarm een grillplaat of grillpan goed voor en rooster de garnalen in ca 4 - 6 min tot ze mooi roze zijn, steeds bestrijken met de marinade
maak op 4 borden een bergje van de salade en leg de garnalen ertegen