Rauwe ham á la carpaccio                   

4 personen

 

1 citroen                      

3 el groene olijfolie, geurig              

peper en zout               

25 gr pijnboompitten              

1 meloen                     

75gr Parmesaanse kaas (stukje            )

10g verse basilicum                     

2300g parma- of serranoham                                          

 

 

Boen de citroen schoon en rasp de schil er dun af.       

Pers hem uit.   

Klop in een schaal een dressing van 2 el citroensap met de olie.      

 

Erbij: 3 tl ger.citroenschil, peper en zout.  

Halveer de meloen, verwijder de zaadjes en steek er bolletjes uit.     

Schep de balletjes door de dressing.         

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.      

Schaaf de kaas in flinterdunne plakjes.

Snij de basilicum in dunne reepjes en schep ze door de meloensalade.  

Spreid de ham uit over 4 borden en schep de meloensalade in het midden.      

Sprenkel de overgebleven dressing uit de schaal rond de salade over de ham.    

Strooi de pijnboompitten en de kaas erover.