Salade met gegrilde zalm         

voorgerecht    

2 personen

 

100g verse spinazie           

2 bosjes rucola             

100g peultjes               

peper en zout               

200g verse zalm                       

3 el olijfolie + voor bestrijken              

½ rode ui, zeer fijn gesnipperd              

3 ansjovisfilets              

1 el Dijon-mosterd                       

1 limoen          

 

 

Was de spinazie en de rucola en verwijder de harde steeltjes.

Haal de peultjes af en blancheer ze in kokend water met zout in ca 4 min beetgaar en spoel ze dan koud af.           

Verdeel de spinazie, rucola en de peultjes over 4 borden.  

Verwarm een grillpan vóór.     

Bestrijk de zalm met olijfolie en bestrooi met peper.  

Grill de zalm ca 3 min per kant net gaar.          

Verwarm de ui met de ansjovisfilets en de mosterd in de olijfolie totdat de ansjovis gesmolten is.   

Knijp de limoen boven de olie uit en breng op smaak met zout en peper.         

Verdeel de zalm over de salade en schenk de warme dressing erover.             

 

Tip:

Bestrooi de salade met kappertjes.