Witlof-garnalensalade                 

4 personen

 

2 smalle stronkjes witlof             

4 el yoghurt                  

2 el mayonaise             

1 el citroensap             

1 tl suiker                    

2 zakken rucola-sla (à 75g)                   

200g hollandse garnalen                                                                      

 

 

Uiteinden van stronkjes witlof afsnijden, blaadjes voorzichtig loshalen, wassen en droogdeppen.

Grote blaadjes in de lengte halveren.          

In kom yoghurt mengen met mayonaise, citroensap en suiker.

Dressing evt verdunnen met wat water.

Op smaak brengen met peper en zout.  

Sla grof scheuren en met witlofblaadjes over 4 borden verdelen.          

Dressing losjes erover sprenkelen, garnalen over salade verdelen.                       

 

Serveren met stokbrood            .          

 

Tip:

ipv zelfgemaakte yoghurtdressing kun je ook 6-8 el kant-en-klare yoghurtdressing gebruiken.