Zalmmousse                       

4 personen

 

1 groot blik zalm (ca. 400g)        

1 el citroensap             

2 el mayonaise 

1 el tomatenketchup           

1 tl mosterd     

1/8 ltr creme fraiche             

zout, cayenne peper               

3 blaadjes gelatine           

zonnebloemolie            

 

Voor de garnering:      

1 bakje tuinkers

plakjes hardgekookt ei 

partjes tomaat  

 

 

Giet het vocht van de zalm af boven een steelpannetje en voeg het citroensap en 1 el water toe.

Verdeel de zalm in stukjes en verwijder de velletjes en graten. 

Wrijf de vis door een zeef of pureer ze in de keukenmachine.           

Klop de mayo, ketchup, mosterd en creme fraiche door de zalm.

Breng het mengsel pittig op smaak met zout en cayennepeper. 

Week de gelatineblaadjes een paar min in koud water tot ze zacht zijn.   

Verhit het vocht in het steelpannetje en los hierin de goed uitgeknepen gelatine, al roerend, op en roer alles dan door het zalmmengsel.

Vet 4 éénpersoons vormpjes of kleine kopjes in met wat olie en schep het zalmmengsel erin.     

Laat de mousse, afgedekt met plasticfolie, minstens 3 uur opstijven in de koelkast.         

Stort ze dan op bordjes en garneer met plukjes tuinkers, plakjes hardgekookt ei en partjes tomaat.

 

Lekker met warme toast.