Zalmmousse van me Moeder                                          

 

5 blaadjes witte gelatine

1 blik zalm (netto 400g)                 

1 bosuitje, in dunne ringetjes             

1 citroen                      

250 ml slagroom                       

2 el tomatenpuree               

½ tl paprikapoeder              

1 el fijngehakte verse dille                    

peper en zout               

50g rucola of blaadjes sla     

 

 

Week de blaadjes gelatina ca. 5 min in ruim koud water.  

Giet de zalm af, verwijder de velletjes en graatjes en prak fijn in een diep bord.    

Snij een halve citroen in dunne plakjes en halveer deze.

Pers de rest uit.           

Klop in een kom de slaroom stijf.

Breng in een steelpan ½ ltr water aan de kook.

Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjesvan het vuur af, al roerend op in het hete water. 

Doe dit mengsel in een kom en roer het citroensap, mayonaise, tomatenpuree, paprikapoeder, dille en zalm erdoor. 

Spatel tot slot de slagroom er luchtig door.

Peper en zout naar smaak.     

Vet een schaal of visvorm in en schep het zalmmengsel erin.     

Strijk de bovenkant glad.

Laat de mousse in de koelkast ca. 3 uur opstijven.

           

Houd de vorm enkele tellen in heet water, leg een platte schaal op de vorm, keer ze samen en laat de mousse op de schaal glijden. 

Ganeer met rucola en plakjes citroen.                         

 

Lekker op knapperig stokbrood of geroosterd brood