Gambas met piri piri                     

4 personen

 

1 kg ongepelde, grote garnalen  

1 citroen, geperst

zeezout                       

4 el olijfolie                   

1 ui, gesnipperd            

8 tenen knoflook, zeer fijngesneden                 

1 bosje basilicum                     

20gr paprikapoeder              

2 chilipepertjes, fijngesneden                 

1 glas witte port

250 cc koksroom        

 

 

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. 

Leg de gepelde garnalen in een schaal en besprenkel ze met citroensap en wat zeezout en laat ze ca 20 min marineren. 

Verwarm 2 el olijfolie en fruit hierin het uitje en de knoflook. 

Doe de paprikapoeder erbij en de chilipepertjes.   

Giet de witte port en de room in de pan en laat alles inkoken.   

Verhit een bakpan en lepel de rest van de olijfolie hierin.   

Dep de garnalen droog en bak ze ca. 1min aan beide kanten.   

Doe de garnalen bij de rest van de ingredienten en breng op smaak met zeezout.          

Voeg net voor het serveren de fijngesneden basilicum toe.                          

 

Lekker met geroosterd brood en een frisse salade.