Gambaspiezen met knoflook en citroen         

4 personen

 

2 pakjes gamba's (a 200g, diepvries)            

3/4 voorgebakken ciabatta (a 225g)               

1½ citroen                   

5 eetl olijfolie                

3 tenen knoflook                       

2 gedroogde chilipepertjes (zakje)             

zout                

3 takjes peterselie                     

8 sateh-pennen            

 

 

Gamba's ontdooien.

Van ciabatta 8 sneetjes snijden en halveren.     

Citroen schoonboenen en van halve citroen schil afraspen.         

Andere citroen halveren en elke helft in 4 partjes snijden.

Olie in kommetje schenken, knof pellen en boven olie uitpersen.. 

Citroenrasp erdoor roeren, chilipepertjes erboven verkruimelen     

Op smaak brengen met zout.    

Grill voorverwarmen op hoogste stand.

           

Aan 4 spiezen, ca ½ cm uitelkaar: gamba, blokje brood, gamba, partje citroen, blokje brood en gamba.

Andere 4 spiezen hetzelfde maar dan eerste gamba achterwege laten.   

Knoflookolie boven kom door zeef schenken. 

Spiezen met helft van olie bestrijken en ca 10 cm onder de grill in ca 6 min bruin roosteren, halverwege keren.  

Door rest van olie nog 1 eetl citroensap roeren en peterselie erboven knippen.          

Op 4 borden elk 2 spiezen leggen en besprenkelen met oliedressing.