Gemarineerde mosselen                     

6 tot 8 personen

 

500g gekookte mosselen                     

2 tl sherry-azijn            

1 el droge sherry              

zout, witte peper                       

3 el olijfolie                   

1 teen knoflook, fijngehakt                     

2 bosuitjes met veel groen, gesnipperd                   

1½ el fijngehakte peterselie                     

1 kleine citroen, in partjes                     

 

 

Kijk de mosselen na op ongerechtigheden en maak ze zo droog mogelijk.          

Leg ze in een kom.    

Maak de dressing door sherry-azijn en sherry te vermengen met zout en peper.  

Blijf zolang roeren tot het zout is opgelost.           

Voeg dan knoflook en bosui toe en klop de olie erdoor. 

Schenk de dressing over de mosselen en schep alles goed om.         

Dek de kom af met plastic folie en zet hem minstens een uur in de koelkast.         

Schep de mosselen van tijd tot tijd even om.     

Verdeel de mosselen over kleine bordjes.  

Bestrooi ze met de peterselie en schik er smalle citroenpartjes bij.