Mosselen met knoflook                     

4 personen

 

2 kg jumbo mosselen         

1 dl droge witte wijn                 

½ ekl provençaalse kruiden            

peper               

1 ui                 

6 tenen knoflook                       

2 vleestomaten             

1 el olijfolie                   

½ el fijngeknipte bieslook                       

½ el fijngehakte peterselie         

 

Kijk de mosselen na en kook ze met de wijn, de helft van de Prov.kruiden en peper naar smaak todat alle schelpen openstaan.       

Pel en snipper de ui en de knoflook.          

Ontvel de tomaten (kokend water).

Verwijder de zaadjes en snij in stukjes.        

Haal de mosselen uit de schelpen en zeef het kooknat.          

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook ca 3 min.     

Voeg tomaten, kooknat van de mosselen en de rest van de Prov. Kruiden toe en kook alles ca 3min op een laag vuur.         

Schep de gepelde mosselen erdoor en breng op smaak met peper.  

Garneer met bieslook en peterselie.