Geroosterde garnalen           

4 personen

 

lunchgerecht 

 

12 verse rauwe reuzengarnalen 

1¼ dl + 1 el traditionele extra olijfolie 

1 gesnipperd sjalotje of kleine ui                    

2 teentjes knoflook, fijngehakt                     

½ tl sambal oelek               

2 el limoen- of citroensap                    

1 el rasp van sinaasappelschil                       

zout en cayennepeper              

1 kleine krop sla                       

3 in partjes gesneden kerstomaatjes  

2 in partjes gesneden limoentjes        

 

 

Garnalen pellen, staarten eraan laten en daarna schoonmaken. 

1¼ dl olie verhitten in pan, sjalot, knoflook en sambal erbij, 5 min sudderen.           

Schenk het mengsel door een fijne zeef en laat de gekruide olie koud worden.

Roer limoensap, zout en een vleugje cayennepeper erdoor, 1 uur laten staan.      

 

Dan geraspte sinaasappel erdoor kloppen.

Sla schoonmaken en blaadjes in kleine stukjes scheuren.        

Garnalen door het sausje halen, laten uitlekken en dan op het rooster onder (ca. 10 cm) in een zeer hete ovengrill leggen.

Niet langer dan 3 min aan elke kant roosteren.                         

De garnalen op een bedje van sla leggen.

Sprenkel over elk een el van het oliesausje.

Garneren met partjes gesneden tomaatjes en limoentjes.       

Eventueel grof zeezout erover strooien.          

 

Lekker met stokbrood.