Gambaspiezen          

6 personen

 

48 gekookte, gepelde kleine gamba's of 60 grote garnalen  

4 el neutrale olie           

1 rode en 1 groene chilipeper, in dunne reepjes, zaadjes eruit

4 tenen knoflook in dunne schijfjes                       

3/4 dl droge witte wijn                     

½ tl gembersiroop               

snufje zout                   

Thaise zoete chilisaus                                     

 

extra:  

8 0f 10 sate-pennen                        

 

 

Olie in wok verhitten en peperreepjes en knof ca 2 min bakken.           

Garnalen erbij en 1 min meebakken.     

Met wijn afblussen en pan direct van vuur nemen.     

Garnalen met vocht in kom doen, gembersiroop en snufje zout erdoor roeren.   

Kom afdekken en garnalen 1 nacht marineren in de koelkast. 

Volgende dag gamba's uit vocht nemen en aan 8 - 10 spiezen rijgen.  

 

Serveren met zoete of hete chilisaus.