Gambaspiezen met knoflook en citroen
4 personen
2 pakjes gamba's (a 200g, diepvries)
3/4 voorgebakken ciabatta (a 225g)
1½ citroen
5 eetl olijfolie
3 tenen knoflook
2 gedroogde chilipepertjes (zakje)
zout
3 takjes peterselie
8 sateh-pennen
Gamba's ontdooien.
Van ciabatta 8 sneetjes snijden en halveren.
Citroen schoonboenen en van halve citroen schil afraspen.
Andere citroen halveren en elke helft in 4 partjes snijden.
Olie in kommetje schenken, knof pellen en boven olie uitpersen..
Citroenrasp erdoor roeren, chilipepertjes erboven verkruimelen
Op smaak brengen met zout.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Aan 4 spiezen, ca ½ cm uitelkaar: gamba, blokje brood, gamba, partje citroen, blokje brood en gamba.
Andere 4 spiezen hetzelfde maar dan eerste gamba achterwege laten.
Knoflookolie boven kom door zeef schenken.
Spiezen met helft van olie bestrijken en ca 10 cm onder de grill in ca 6 min bruin roosteren, halverwege keren.
Door rest van olie nog 1 eetl citroensap roeren en peterselie erboven knippen.
Op 4 borden elk 2 spiezen leggen en besprenkelen met oliedressing.