Gebakken grote garnalen met groentenbatonnets
4 personen
12 garnalen met kop
1 stukje verse gember, geschild
1 sjalotje schoongemaakt
1 spaanse peper
1 tl grof zeezout
1 dl olijfolie
1 prei, alleen wit
1 winterwortel
1 bos bosuitjes
2 meiknolletjes
50g boter
peper en zout
1 el verse gehakte koriander
75g macadamia noten
vijzel - kwastje
Oven voorverwarmen op ca 190 gr. C.
Snij alleen de staart van garnalen door de helft, maar laat de kop eraan.
Maal verse gember, sjalot en spaanse peper fijn in vijzel.
Doe zeezout en olijfolie erbij, roer tot glad mengsel.
Bestrijk de garnalen rondom met mengsel en leg ze op ingevette bakplaat.
Bak ze in ca. 20 min in de oven gaar.
Was de prei en snij bladeren in repen 1 cm breed en 8 cm lang.
Idem met wortel en maak bosuitjes schoon.
Snij ze net zo lang als de prei.
Breng op smaak met peper, zout en de koriander.
Rooster de noten en hak ze grof
Verdeel de groenten over 4 borden en leg de garnalen erop.
Strooi de noten erover.