Geplette aardappelen, Zeeuwse mosselen en garnalen
4 personen
1 kg kruimige aardappelen
6 sjalotjes
1 kg zeeuwse mosselen (grote)
1 kleine ui
2 takjes selderij
25 gr koude boter
4 eetl droge witte wijn
1 dl olijfolie
peper en zout
nootmuskaat
2 theel thijm
1 eetl citroensap
1 takje peterselie
10 sprietjes bieslook
100 gr hollandse garnalen
Aardappels gaarkoken, afgieten en fijnhakken.
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Ui pellen en snipperen.
In pan 10 gr boter smelten.
Ui en selderij ca 1 min zachtjes fruiten.
Wijn erbij schenken, mosselen toevoegen en gaarkoken.
Olie verhitten en sjalot ca 1 min zachtjes fruiten.
Aardappels, zout, peper, nootmuskaat en thijm erdoor scheppen.
Mosselen uit vocht vissen en uit schelp halen.
Kookvocht boven andere pan zeven en aan de kook brengen.
Rest van boter in klontjes snijden en al kloppend door kookvocht roeren.
Peterselie, bieslook en rest van selderij erboven fijn knippen en roeren.
Aardappelpuree op midden van 4 borden scheppen.
Garnalen erover verdelen en mosselen eromheen leggen.
Saus erover scheppen.