Geroosterde gamba’s 1
24 grote garnalen (gamba’s)
4 el zulu-fire saus*)
2 el limoen- of citroensap, gezeefd
Zout en zwartepeper uit de molen
2 limoenen
1 bosje bieslooksprieten
Spoel de gamba’s enkele malen onder stromend koud water en maak ze daarna droog met keukenpapier.
Meng in een kommetje zulu-fire saus met limoen- of citroensap.
Bestrijk de gamba’s ermee en laat ze, afgedekt, minstens 3uur in de koelkast liggen
Steek de gamba’s aan metalen pennen (te beginnen bij de staart)en rooster ze, onder regelmatig keren, onder de hete ovengrill of op de barbecue. Ze hebben dan een mooie roze kleur gekregen.
Snij de limoen doormidden en leg e met de snijkant ong 1 ½ min onder de grill.
Leg de gamba’s op borden en schik de limoenhelften en bieslooksprieten erbij.
Eet er lekker warm, zelf afgebakken stokbrood bij en geef er een salade bij van ontvelde tomaten, rode en groene paprikaringen, zwarte ontpitte olijvenen rode uienringen.
Zet nog een karafje goede olijfolie op tafel. (extra vergine)
*) Zulu-fire saus haal je in een speciaalzaak, zoals een Wereldwinkel.
Deze bijzonder pittige saus voor het marineren van de gamba’s is een omweg méér dan waard.