Grillmosselen
4 personen
Voorgerecht
1 kg mosselen
1 prei
6 tenen knoflook
5 eetl. olijfolie
paar takjes peterselie
1 flinke eetl. paneermeel
parmesaanse kaas
Snij de prei in ringen, doe ze in een pan, mosselen erop en gaarkoken.
In een schaaltje, papje maken van de geperste knoflook, olijfolie,gesnipperde peterselie, paneermeel en 1 eetl. Parmesaanse kaas.
Bekleed de bodem van 2 ronde bakblikken met alu-folie.
Doe de mosselen uit de schelpen en haal de schelpen van elkaar.
Doe in elke schaal een mossel en smeer er een lik van het mengsel op.
Werk op die manier alle mosselen weg.
Bestrooi de mosselen nog met wat parmesaanse kaas.
Onder de grill lekker warm laten worden, plm. 10 min.
Strooi er dan nog wat snippers peterselie over en zet blik op tafel.
Dan kan het tweede blik in de oven.