Grote garnalen met ketjapsaus

(Udang goreng ketjap)

 

4 personen

 

8 grote gamba’s

3 tenen knoflook, zeer fijngehakt

1 bosuitje, reepjes

5 kerstomaatjes, doormidden

6 el plantaardige olie

2 tl sambal ulek

5 el ketjap manis

Sap van 2 limoenen

 

 

Pel de gamba’s, op de staartjes na, snij ze aan de rugkant in en verwijder de darm.

Verhit de olie in een wok roerbak de gamba’s ca. 2 min tot ze net roze zijn.

Schep ze uit de wok en houd ze warm.

Giet, op 1 el na, de olie uit de pan.

 

Verhit de overgebleven olie opnieuw, fruit hierin de knoflook enkele seconden.

Doe er de sambal en de gamba’s bij en roerbak alles nog twee minuten.

Voeg de sojasaus, bosui, tomaatjes en limoensap toe en roerbak nog 1 minuut.