Mossel-zalmspiesjes met dille-roomsaus
2 personen
Voorgerecht
1 moot zalm (200g)
200g gekookte mosselen
1 dunne courgette
peper en zout
2 el olie
4 el creme fraiche
25g harde boter
1 el dille (diepvries)
6 houten satestokjes half uur in koud water leggen.
Zalm onder koud water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
Vel verwijderen en vis van graat snijden.
In 12 stukjes snijden.
In zeef mosselen koud afspoelen en laten uitlekken, droogdeppen.
Courgette wassen, 24 dunne plakjes afsnijden,(rest kan weg).
Afwisselend aan prikkers steken: 3 mosselen, stukje courgette, stukje zalm, stukje courgette.
Dit 1x herhalen, eindigen met 3 mosselen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Grill voorverwarmen op hoogste stand, 2 borden voorverwarmen.
Spiesjes bestrooien met peper en zout, bestrijken met 1 el olie.
Op rooster leggen (lekbak) in midden van grill en in 5 min gaar grillen.
Regelmatig keren.
Op warme borden leggen.
In steelpan creme fraiche en 1 el olie roerend, voorzichtig verwarmen.
Van vuur af boter erdoor kloppen en dille erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Naast de spiesjes schenken.
Lekker met gekookte aardappelen en kropsla.