Oriëntaalse garnalen
8 personen
150 ml olijfolie
5 tenen knoflook, in plakjes
5 cm verse gember
2 rode pepers
2 zakken reuzengarnalen, ongepeld (à 500 gr, diepvries AH) ontdooid
3 limoenen, schoongeboend
staafmixer
satéprikkers, 30 min geweekt in water.
Schenk de olie in een kom en voeg de knoflook toe.
Schil de gember, snij in stukjes en voeg toe.
Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snij in stukjes en voeg toe.
Pureer met de staafmixer en schep om met de garnalen.
Rasp de groene schil van de limoenen erboven, pers de vruchten uit en voeg het sap ook toe.
Zout naar smaak, meng nog een keer en laat alles minstens 3 à 4 uur marineren
Rijg de garnalen aan de satéprikkers en rooster de spiezen in ca. 5 min. Gaar. Keer ze halverwege.
Geen lekker weer voor de bbq ? Verhit dan een wok en bak de garnalen in de marinade in 2 porties in ca. 5 min per portie gaar.