Piri piri garnalen

 

2 rode pepers, mèt zaadjes

2 tenen knoflook

sap van halve limoen   

1 afgestreken el paprikapoeder

4 el olijfolie

1 el balsamico azijn

peper en zout

12 reuze garnalen of een pond of meer andere

evt limoenplakjes en koriander voor de garnering

 

 

Snijd de pepers in stukken en doe ze samen met de geschilde en in stukjes gesneden knoflook in een foodprocessor of blender.

Limoensap, paprikapoeder, olijfolie, azijn en enkele druppels water gaan ook in de processor.

Meng alles tot een gladde pasta.

Evt peper en zout naar smaak.

Meng de garnalen met de pri-piri-pasta.

Laat dit minstens een paar uur in de koelkast intrekken.

Schep de garnalen tussendoor een paar keer om.

Grill de garnalen na het marineren enkele minuten aan elke kant.

 

Serveer ze eventueel met een plakje limoen en wat grof gehakte koriander.

 

Lekker met knapperig brood en een gemengde salade.