Beierse gehaktkoekjes           

4 personen                 

 

40 gr boter       

1 ui, gesnipperd

25 gr witbrood              

1¼ dl lauwe melk                

600 gr gehakt, h.o.h.              

3 el peterselie              

2 eieren                       

½ tl gedroogde marjolein                      

peper en zout               

1 tl scherpe mosterd           

4 el olijfolie       

 

 

In 20 gr boter de ui in ca 10 min zachtjes bakken.           

Brood in melk weken, uitknijpen en verkruimelen.    

Gehakt, ui, broodkruim, peterselie, eieren, marjolein, ½ tl zout, peper en mosterd goed mengen.

8 Platte koekjes vormen  .

Olie en 20 gr boter verhitten en vleeskoekjes op hoog vuur rondom bakken.           

Vlees temperen en vlees nog 10 min bakken, halverwege keren.                          

 

Lekker met aardappelsalade.          

 

Ook koud erg lekker, met extra mosterd.