Rijstschotel met jus van rode pesto

2 personen

 

125g langkorrelrijst               

3 el olijfolie                   

1 zalkje pankl. Ital. groentemix            

3 tl Italiaanse kruiden            

2 kalkoenschnitzels                    

2 el verse rode pesto                                                                                       

 

 

Rijst koken vlg gebruiksaanwijzing.      

In braadpan 1 el olie verhitten, groentemix met 2 tl it, kruiden, al omscheppend, ca 3 min bakken.

Pan van vuur nemen en afdekken.         

In koekenpan rest van olie verhitten.          

Vlees aan beide kanten met rest van kruiden bestrijken.        

In ca 3 min bruin bakken, halverwege keren.  

Uit pan nemen en in drieen snijden.

           

Bij bakvet 3 el water doen, aanbaksels losroeren, pesto erdoor roeren.   

Schnitselstukjes terugdoen in pan.     

Gare rijst door groenten scheppen en over 2 borden verdelen.          

Vlees op rijstmengsel leggen en jus erover schenken.