Stoverijtje alle vijf

 

Even uitleg:

 

Na gourmetten en fondue blijven er vrijwel altijd restjes vlees over.

Van deze restjes maakte Lily dan de volgende dag dit gerecht.

En eerlijk gezegd, we kochten altijd wat méér vlees omdat we wisten dat dit zou gebeuren.

Er was altijd: gehaktballetjes, kipfilet, varkenslapjes, lever en bieflapjes.

Behalve de gehaktballetjes, het vlees in blokjes gesneden.

 

 

Braad de verschillende soorten vlees, elk apart, in een braad- of koekenpan, gaar.

Haal het uit de pan en doe het in een vergiet om uit te lekken.

Alle vlees bij elkaar.

Maak, afhankelijk van de hoeveelheid vlees, een roux van bv 50g boter en 50g bloem en melk.

Neem een pakje Kerriesaus van bv Knorr en maak, volgens de aanwijzing op de verpakking, een kerriesaus in een apart pannetje.

Doe de saus bij de roux, door elkaar roeren en alle vlezen erbij.

Op smaak maken met peper en zout / Aromat

Nog even goed roeren en warm laten worden.

 

Lekker met gekookte aardappelen.

 

Érrug lekker !