Kroketjes
ongeveer 12 stuks
4 personen
50 g boter
60 gr bloem
4 dl hete vleesbouillon
250g gaar rundvlees (of kip)
enkele champignons in stukjes
peper en zout
worcestershiresaus
citroensap
2 eieren, wit en geel apart houden
1 el koffiemelk
1 el fijngehakte peterselie
In een ruime pan de boter smelten en de bloem erdoor roeren.
Dan geleidelijk de hete bouillon erbij schenken en blijven roeren.
Het rundvlees en de champignons erdoor scheppen.
Op smaak maken met peper, zout, druppels worc.saus en citroensap.
2 dooiers losroeren met de koffiemelk en met de peterselie door de saus roeren.
Massa uitstrijken op een diep bord en afgedekt een nacht in de koelkast.
Met 2 eetlepels kroketjes uit de koude ragout steken.
Door paneermeel rollen en ze met de hand bijvormen, helemaal glad.
De eiwitten met 2 el water in een diep bord loskloppen (= paneerei).
Kroketjes door paneerei halen, beetje uitlekken en door paneermeel.
In diep vet van ca 180 gr in ca 4 min goudbruin bakken.
Laten uitlekken op keukenpapier.
Voor de liefhebbers: pittige mosterd erbij.