Stoofpotje uit Bastogne                    

4 personen                 

 

25g boter         

3 sjalotten fijngesneden     

2 tenen knoflook, fijngesneden                 

300g champignons, in vieren              

1 flesje Gueuze Lambic-bier                  

125 ml crème fraîche             

1 el grove mosterd                       

1½ el maizena             

150g Jambon dÁrdenne in reepjes            

2 el fijngeknipte peterselie         

peper en zout   

 

 

In de boter de sjalotjes en knoflook ca 5 min fruiten.       

De champignons erbij en ca 5 min bakken.           

Het bier erbij en weer 5 min laten doorkoken.       

De crème fraîche en mosterd erbij en weer roerend aan de kook brengen.          

De maizena met 8 el stoofocht losroeren en hiermee het vocht binden.    

De ham en peterselie erdoor roeren en weer door laten warmen.          

Op smaak maken met peper en zout.              

 

Lekker met grof bruin brood en witlofsalade.