Brabantse hachee

4 personen

Pittig-zoete stoofschotel

 

600g magere runderlappen,in blokjes van ca 2 x 2 cm 

peper en zout   

70g boter of reuzel  

5 grote uien, in dunne ringen                

2 tenen knoflook, fijngesneden                 

2 el bloem                    

1 ltr vleesbouillon (van tablet)                   

2 plakken ontbijtkoek, in blokjes            

2 kruidnagels        

2 blaadjes laurier  

½ tl komijnzaadjes, geplet  

2 el azijn          

 

Vlees met peper en zout bestrooien en in boter in ca 5 min bruinbakken.    

Uit pan scheppen en warmhouden.   

In achtergebleven braadvet ui en knoflook ca 8 min bakken.     

Vlees in pan terugdoen, bloem erover strooien en alles doorscheppen. 

Bouillon verwarmen en over vleesmengsel schenken.        

Ontbijtkoek, kruidnagels,laurier, komijn en azijn erbij en ca 2½u stoven.     

Hachee eventueel iets binden met maizena en serveren met gekookte aardappels.