Brabantse hachee
4 personen
Pittig-zoete stoofschotel
600g magere runderlappen,in blokjes van ca 2 x 2 cm
peper en zout
70g boter of reuzel
5 grote uien, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 el bloem
1 ltr vleesbouillon (van tablet)
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
½ tl komijnzaadjes, geplet
2 el azijn
Vlees met peper en zout bestrooien en in boter in ca 5 min bruinbakken.
Uit pan scheppen en warmhouden.
In achtergebleven braadvet ui en knoflook ca 8 min bakken.
Vlees in pan terugdoen, bloem erover strooien en alles doorscheppen.
Bouillon verwarmen en over vleesmengsel schenken.
Ontbijtkoek, kruidnagels,laurier, komijn en azijn erbij en ca 2½u stoven.
Hachee eventueel iets binden met maizena en serveren met gekookte aardappels.