Gestoofde ossenstaart

 

1 kilo ossenstaart

Stevig kruidenboeket

3 wortels in plakjes

2 stengels bleekselderij

250g mager gerookt spek in blokjes

1 grote ui, gesnipperd

1 glas droge witte wijn

2 kruidnagels

1 tl kaneel

500g tomaten uit blik

Peper en zout

 

 

Zet de stukken ossenstaart net onder met koud water en het boeket, de in stukken gesneden selderij en de wortels, breng het aan de kook en laat het 1 uur pruttelen.

Schep af en toe af.

Haal het vlees na een uur uit het vocht.

Zeef het vocht door een doek, zet wat weg en doe de rest in de diepvries (weg is zonde)

Bak de spekjes uit, haal ze uit de pan en bak in dat vet de ossenstaart in 10 min rond en rond.

Bak de ui mee, blus af met de wijn en laat het vocht verdampen

Dan de tomaten erbij, een flinke kop van het kookvocht, de kaneel en de kruidnagels.

Nu 2 uur heel zachtjes laten stoven met een stevig deksel erop

 

Wat pasta erbij en een mooi glas wijn