Hongaarse goulash

6 personen

 

1 pakje boter

1 kg magere runderpoulet

2 groene paprika’s

4 gesneden uien

750g tomaten, ontveld.

1 grote zure augurk

1 flesje koffieroom

Glas Madeira,

Maizena

Kruiden: tijm, marjolein, kerriepoeder, paprikapoeder (hot), van alles 1 tl

Peper en zout

2 laurierblaadjes

5 kruidnagels

 

 

Smelt de boter in een grote braadpan, laat niet heet worden enb legt direct het vlees erin.

NIET AANBRADEN.

Strooi er wat zout en peper over.

Ook erbij: de in reepjes gesneden paprika’s, de uien, de in stukjes gehakte zure augurk, de in stukken gesneden tomaten en de rest van de kruiden.

De pan op een laag vuurtje zetten, nadat hij eerst goed verwarmd is, en

6 UUR laten staan.

Niet roeren !!

Bind de massa met gladgeroerde maizena, schenk de Madeira erbij.

Neem de pan van het vuur en roer de koffieroom erdoor.

 

Geef hierbij droge rijst of gekookte aardappelen.