Gestoofde sucadelapjes

4 personen

 

4 sucadelappen            

3 eetl bloem                 

100 gr boter                 

1 ui                 

1 flesje oudbruin bier                 

1 zakje stoofmix voor runderlappen (Maggi)            

peper en zout                                       

 

 

Bestrooi de sucadelappen met peper en zout, wentel ze door de bloem. 

Verhit de boter en bak het vlees in ca 5 min aan beide kanten bruin.   

Haal het vlees uit de pan.       

Pel de ui en snipper ze fijn.

Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. 

Blus af met het bier.

Breng het weer aan de kook.    

Voeg de stoofmix voor runderlappen toe.

Leg het vlees weer in de pan. 

Stoof het afgedekt op een laag vuur in een kleine 3 uur gaar.

           

Laat het stoofvocht tot een saus inkoken.

Zeef het en serveer bij het vlees.              

 

Lekker met rode kool en gebakken plakken appel.