Curry van rundvlees en spinazie
4 personen
10 zwarte peperkorrels
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 eetl kardemomzaden
2 eetl komijnzaad
1 eetl korianderpoeder
1 theel chilipoeder
1 theel zout
6 eetl olijfolie
1 grote ui
6 knoflooktenen
halve eetl bakgember
900 gr runderlappen in blokjes
1½ dl yoghurt
300 gr spinazie
Maak de droge kruiden, samen met het zout, heel fijn in een molentje.
Doe de olie in een pan en fruit hierin ui, geperste knoflook en gemalen kruiden 5 min op laag vuur, tot de ui net bruin is.
Draai het vuur hoog en voeg het vlees toe.
Bak, al roerend, tot het vlees aan alle kanten goed bruin is.
Voeg de yoghurt per lepel toe.
Bak alles op een hoog vuur tot alle yoghurt is opgenomen.
Voeg de bakgember toe, deksel op pan, vuur laag en laat 1½ uur sudderen tot alles gaar is, af en toe roeren.
Voeg de spinazie toe, meng alles goed en kook het mengsel al roerend nog eens 5 a 10 min op laag vuur tot al het vocht vervlogen is.
Zout en peper naar smaak en dien op.
Lekker met saffraanrijst en komkommersla.