Hachee van zuurvlees
4 personen
500g doorregen runderlappen
150 ml witte wijnazijn
peper en zout
2 kruidnagels
2 uien, in parten
50g boter
2 el bloem
2 a 3 el appelstroop
1 diike plak ontbijtkoek
1 pak aardappelpuree (4 pers.)
100g geraspte jong belegen kaas
Snij het vlees in dobbelstenen van 2 x 2 cm.
Schenk er de wijnazijn en 250 ml water over.
Bestrooi met peper en zout en doe de kruidnagels erbij.
Laat alles afgedekt een nacht staan.
Haal het vlees eruit, dep droog en bewaar de helft van de marinade.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 min.
Doe het vlees erbij.
Strooi de bloem erover en bak het al omscheppend aan.
Doe de appelstroop, ontbijtkoek en de marinade erbij en laat 2 uur stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 240 graden en maak intussen de puree klaar.
Schep de hachee in een ovenschaal en dek af met de puree.
Bestrooi de puree met de kaas en laat ze in ca 15 min in de oven gratineren.
Lekker met rodekool en appeltjes.