Hamburgers van Rudolf
4 hamburgers
halve ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 tl gemberpoeder
1 Spaans pepertje, gesnipperd
500g gehakt half om half
1 el bruine basterdsuiker
5 el paneermeel
1 ei
peper zout
nootmuskaat
zonnebloemolie of 50g boter
worcestersaus
Voor de saus:
4 el piccalilly
4 el zoete chilisaus
4 zachte witte sesambroodjes
1/4 krop ijsbergsla
2 tomaten, in plakken
4 plakken belegen kaas
Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook, gember, suiker, paneermeel en ei.
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en worchestersaus.
Maak 4 ballen van het gehakt, druk ze plat en maak met je vinger middenin een gat ter grootte van een euro.
Verhit de grillpan en bestrijk ze met olie en grill de hamburgers in 5-10 min (of bak ze in de boter gaar in een koekenpan).
Meng in een kommetje de piccalilly met de chilisaus.
Snij de broodjes open, was de sla en snij die grof.
Beleg de broodjes met sla, plakken tomaat en een plak kaas.
Leg de hamburgers op de broodjes, vul het gat met de saus en serveer ze.