Pittig gestoofde runderlappen       

 

1 kg runderlappen

zout

cayennepeper

bloem

1 grote ui, gesnipperd,

2 tenen knoflook, gesnipperd

1 rode peper

boter of olie om te bakken

1 blik tomatenblokjes op sap (400g)

200 ml bouillon (blokje)

1 tl djinten (komijnpoeder)

1 laurierblaadje

 

 

Snij het vlees in niet te kleine blokjes en bestrooi het met zout, cayennepeper en bloem.

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.

Verhit in een stoofpan boter of olie en bak hierin het vlees, in twee porties, rondom aan.

Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en voeg eventueel nog wat boter of olie toe.

Fruit de uisnippers hierin 3 - 4 min.

Doe dan de knoflooksnippers en de rode peper erbij en fruit nogmaals 1 min.

Voeg het vlees opnieuw toe met de inhoud van het blikje tomatenblokjes en de bouillon.

Breng, al roerend, aan de kook en doe er de djinten en het laurierblaadje bij.

 

Zet de pan met deksel ongeveer anderhalf uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.