Riblappen gestoofd in rode wijn

4 personen

 

1 ui

half zakje selderij (à 50g) 

halve winterwortel      

2 tenen knoflook

2 blaadjes laurier  

6 kruidnagels

1 kaneelstokje  

half zakje verse rozemarijn à 15g)     

1 tl salie                      

1 kg riblappen              

4 dl rode wijn                

3 el olijfolie                   

peper en zout   

50 g boter        

ovenschaal 20 x 30 met deksel

keukenpapier   

alu-folie

 

 

Ui en selderij in grove stukken, wortel in plakjes.

Knoflook pellen en in vieren.     

In schaal ui, wortel, selderij, knof, laurier, kruidnagel, kaneelstokje, salie en rozemarijn met wijn vermengen.

Riblappen halveren en in wijnmengsel leggen.

Oven voorverwarmen op 150 gr.        

Vlees droogdeppen en in koekepan in olie in ca 5 min rondom bruin.   

Vlees in ovenschaal, bestrooien met peper en zout en wijnmengsel erbij.    

In midden van oven afgedekt in ca 2 uur zachtjes gaar sudderen.

           

Vlees uit oven en in folie warmhouden.   

Braadvocht boven steelpan door zeef en inkoken tot ca 2 d.     

Boter in klontjes en met mixer of garde door braadvocht kloppen.

Vlees op schaal leggen en helft van jus erover schenken.        

Rest in kom apart erbij serveren.                                  

 

Lekker met aardappelpuree en gemengde groene sla.