Rundercurry met abrikozen

 

1 citroen

1 ui, fijngesnipperd

2 tl geraspte gemberwortel

1½ el kerriepoeder

3 tenen knoflook, geperst

Zout en versgemalen peper

750g runder- of riblappen, in blokken van ca. 3 cm

2 el wok- of arachideolie

200 ml kokosmelk (pakje of blikje)

250 ml vleesbouillon (van tablet of runderfond)

3 el sojasaus of ketjap manis

200g gedroogde abrikozen

2 el versgehakte koriander.

 

 

Boen de citroen schoon.

Rasp 2 tl van de schil en pers de vrucht uit

Wrijf de citroenrasp, ui, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, en zout en peper fijn in een vijzel of pureer de ingredienten.

Voeg 1 el citroensap toe, zodat een pasta ontstaat.

Meng deze door het vlees en laat een uurtje intrekken.

 

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees met kruidenmengsel in tien min bruin.

Giet de kokosmelk, bouillon en sojasaus met de rest van het citroensap erbij en stoof zachtjes met deksel op de pan ca. 2 uurtjes tot het vlees gaar is.

Doe er de laatste 15 min de abrikozen bij.

Bestrooi het gerecht vóór het serveren met koriander.

 

Lekker met witte rijst.