Runderstoofpotje met appelstroop

 

600g rib- / runderlappen

3 el appelstroop

2 el pittige mosterd

25g boter

1 grote ui, fijngesneden

4 laurierblaadjes

250 ml rundvleesbouillon (van tablet)

30g winterpeen, in plakjes

250g sperciebonen, gebroken

 

 

Snij het vlees in dobbelstenen van ca. 3 x 3 cm, wrijf ze in met zout en peper en bestrijk ze royaal met de appelstroop en de mosterd.

Smelt de boter in een braadpan en schep het vlees met de ui erdoor

Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de bouillon erbij.

Breng het geheel aan de kook en stoof het op een laag vuur ca 3 uur zachtjes gaar.

Het vocht mag maar nèt bewegen. Echt koken is niet de bedoeling.

 

Voeg, na 2 uur, de peen en sperciebonen toe.

 

Breng de stoofpot op smaak met zout en versgemalen peper er serveer het op warme borden met aardappelpuree.