Rundvlees met mosterdsaus
4 personen
500 gr (doorregen) runderlappen
1 laurierblad, verkruimeld
4 zwarte peperkorrels, licht gekneusd
2 kruidnagels, licht gekneusd
1 grote ui, grof gesnipperd
5 knoflooktenen, grof gehakt
(selderij)zout
¾ el allesbinder
1 el zaanse mosterd
1 el fijngehakte peterselie
1 bosuitje met veel fris groen, ragfijn gesnipperd
1 grote tomaat, ontveld en in minuscule blokjes
Enkele toefjes krulpeterselie
Breng 2 ltr water aan de kook en voeg laurierblad, paperkorrels, kruidnagels, ui en knoflook toe.
Laat alles zachtjes 10 min trekken.
Leg het vlees in de pan en wacht tot alles aan de kook is gekomen.
Temper het vuur en houd alles ca. 3 uur tegen de kook aan, tot volkomen gaar.
Neem het vlees uit de pan en hou het warm.
Schenk het kookvocht door een zeef in een andere pan.
Breng weer aan de kook en laat indampen tot 2 – 2½ dl is overgebleven.
Doe over in een sauspannetje, breng weer aan de kook, roer de allesbinder erdoor en voeg peper en zout toe, naar smaak.
Klop er met een garde de mosterd door en daarna het gesnipperde bosuitje.
Leg de runderlapjes op voorverwarmde borden, schep de saus erover en bestrooi het met tomatenblokjes en peterselie.
Garneer met de toefjes peterselie.