Rundvleesschotel in bruin bier 

Hoofdgerecht

4 personen

 

150g blokjes vet spek

1 kg uien, in ringen

1 el bruine basterdsuiker

1 kg rundvleesblokjes

Scheut rode wijnazijn

1 flesje Belgisch bruin bier

3 laurierblaadjes

1 el verse tijm

3 sneden witbrood

Mosterd

Peterselie

Peper en zout

 

 

Bak het vet spek in een koekenpan knapperig en houd ze apart

Bak de uien in het spekvet 20 min, roer er de basterdsuiker door en laat karameliseren

Druk in een zeef het vet uit de uien (weer in koekenpan doen) en doe de uien in een diepe ovenschaal.

Bak het rundvlees goudbruin en voeg het toe aan de uien

Schenk rodewijnazijn in de pan, schraaf aanzetsels los, doe er het bier bij en laat alles koken.

Doe alles in de ovenschaal, voeg de spekjes, laurierblaadjes en tijm toe.

Bier erbij.

Besmeer het witbrood met de mosterd en leg de sneetjes op het vlees.

Deksel op schaal of een dubbel vel alu-folie.

Twee uur in de oven op 160 graden.

 

Verwijder dan het brood en breng de schotel op smaak met peterselie, peper en zout.