Stoofpotje uit de buik van Parijs
Voor 2 á 3 personen
250 – 300g doorregen runderlappen, in blokjes van ca 2 x 2 cm
Zout en zwarte peper
50g gerookte spekblokjes
1 grote ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, ragfijn gehakt
2½ el olijfolie traditioneel
2 dl rode wijn
1½ dl vleesfond uit een potje
1 takje verse tijm
1 laurierblad
250g kleine champignons
1 el allesbinder
1 el fijngehakte bladpeterselie
Blokjes vlees in een stoofpan snel bruin bakken in ca 5 min
Vlees uit de pan halen en peper en zout erover strooien.
Vlees warm houden.
Spekblokjes 3 min in resterende olie fruiten.
Ui en knoflook erdoor en alles 3 min zachtjes bakken.
Vlees terug in pan, wijn, vleesfond en 1½ dl kokend water toevoegen
Tijmtakje en laurierblad tussen het vlees leggen en alles aan de kook brengen.
Warmtebron temperen, deksel op pan en laat alles ca. 3 uur zachtjes stoven.
Zo’n 20 – 30 min voor het einde van de stooftijd de champignons of andere paddenstoelen toevoegen.
Laurierblad en tijmtakje verwijderen.
Allesbinder over het stoofvocht strooien en alles weer aan de kook brengen.
Op het bord: peterselie over het gerecht strooien.
Lekker met gekookte aardappelen, drooggekookte rijst of pasta.
Een gemengde groene salade past er bij.