Stoofvlees in biersaus
4 personen
1 ui
3 worteltjes
1 dunne prei
¼ knolselderij
1½ el citroensap
1 grote aardappel
500gr sucadelappen
peper en zout
3 el boter
1 flesje bier (0,3 l)
1 blikje tomatenpuree 70 gr
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
1 el bruine basterdsuiker
Ui pellen en snipperen.
Worteltjes schrappen, wassen en in stukjes snijden.
Prei in ringen snijden en in zeef wassen, knolselderij in blokjes.
Besprenkelen met halve el citroensap.
Aardappel schillen en in blokjes, tot gebruik onder water zetten.
Vlees inwrijven met peper en zout.
In braadpan boter verhitten.
Vlees snel aan beide kanten bruinbakken.
Toevoegen: ui, bier, tomatenpuree, laurierblaadje, kruidnagels, basterdsuiker.
Met deksel op pan vlees 1¼ uur zachtjes stoven.
Toevoegen: wortel, prei, knolselderij en aardappel.
Vlees nog 3 kwartier laten gaar stoven.
Op smaak brengen met 1 el citroensap, snufje zout en peper.
Serveren met spinazie of boontjes en aardappelpuree.