Stoofvlees met bier

4 personen

 

700g riblappen  

peper en zout   

bloem  

75g boter         

2 flinke uien, liefst rode                     

2 flesjes donker bier                 

1 el wijnazijn                

1 el suiker                    

verse peterselie en selderij                    

beetje tijm        

2 laurierblaadjes           

1 snee bruin brood zonder korst    

mosterd           

 

 

Snij de riblappen in flinke dobbelstenen.  

Strooi er peper, zout en bloem over.    

Snipper de uien en braad ze in de boter lichtgeel.          

Haal de uien uit de pan en braad het vlees lekker bruin.   

Doe de uien er weer bij en stuif er nog 1 el bloem over en laat dit kleuren.

Giet er dan het bier bij, met wat takjes peterselie en selderij.       

Ook wat tijm, laurier, wijnazijn en de suiker en laat dit een uur stoven.

           

Smeer een flinke laag mosterd op de snee brood en leg ze bij het vlees.   

Laat dit alles nog een anderhalf uur stoven. 

Roer zo nu en dan zodat het brood oplost en de saus wat bindt..