Stoofvlees met bier
4 personen
700g riblappen
peper en zout
bloem
75g boter
2 flinke uien, liefst rode
2 flesjes donker bier
1 el wijnazijn
1 el suiker
verse peterselie en selderij
beetje tijm
2 laurierblaadjes
1 snee bruin brood zonder korst
mosterd
Snij de riblappen in flinke dobbelstenen.
Strooi er peper, zout en bloem over.
Snipper de uien en braad ze in de boter lichtgeel.
Haal de uien uit de pan en braad het vlees lekker bruin.
Doe de uien er weer bij en stuif er nog 1 el bloem over en laat dit kleuren.
Giet er dan het bier bij, met wat takjes peterselie en selderij.
Ook wat tijm, laurier, wijnazijn en de suiker en laat dit een uur stoven.
Smeer een flinke laag mosterd op de snee brood en leg ze bij het vlees.
Laat dit alles nog een anderhalf uur stoven.
Roer zo nu en dan zodat het brood oplost en de saus wat bindt..