Sukadelapjes met ontbijtkoek en rozijnen
600g sukadelappen
Zout en versgemalen peper
75g vloeibaar bakproduct
4 uien in ringen
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 el bloem
8 dl warme bouillon (van tablet)
2 kruidnagels
2 el azijn
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
50g blanke rozijnen
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit het bakproduct in een braadpan en bak het vlees lichtbruin
Schep het vlees uit de pan en hud het warm
Bak de ui en de knoflook in het achtergebleven braadvet
Strooi de bloem erover en roer goed om.
Leg het vlees erbij, giet de bouillon erbij en voeg de kruidnagels en azijn toe.
Doe er dan de ontbijtkoek en de rozijnen bij en stoof mèt deksel nog tot het vlees zacht is.
Verwijder zo mogelijk de kruidnagels.
Lekker met gekookte aardappelen en rode kool