Sukadelapjes met ontbijtkoek en rozijnen

 

600g sukadelappen

Zout en versgemalen peper

75g vloeibaar bakproduct

4 uien in ringen

2 tenen knoflook, gesnipperd

2 el bloem

8 dl warme bouillon (van tablet)

2 kruidnagels

2 el azijn

2 plakken ontbijtkoek, in blokjes

50g blanke rozijnen

 

 

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Verhit het bakproduct in een braadpan en bak het vlees lichtbruin

Schep het vlees uit de pan en hud het warm

Bak de ui en de knoflook in het achtergebleven braadvet

Strooi de bloem erover en roer goed om.

Leg het vlees erbij, giet de bouillon erbij en voeg de kruidnagels en azijn toe.

Doe er dan de ontbijtkoek en de rozijnen bij en stoof mèt deksel nog tot het vlees zacht is.

Verwijder zo mogelijk de kruidnagels.

 

Lekker met gekookte aardappelen en rode kool