Zoervleisj 1      

Authentiek limburgs gerecht

4 personen

 

1 kg paardenvlees    

½ ltr azijn        

½ kg uien                    

boter of vet                   

1 el suiker                    

1 el stroop                   

2 forse plakken ontbijtkoek       

2 ;laurierblaadjes             

2 kruidnagels               

peper en zout   

maizena of bloem  

 

 

Vlees in kleine stukjes snijden (ca 2 x 2 cm).  

Bij azijn halve ltr water doen, met laurier, kruidnagelas, peper en zout.  

Vlees hierin 24 uur laten marineren.       

Uit de marinade halen en afdrogen, vocht bewaren.          

Vlees in boter of vet goed bruin bakken.           

Uien klein snijden en apart bruin bakken            .

Uien bij vlees doen, samen met suiker, stroop en ontbijtkoek.            .

Zoveel marinade toevoegen dat het vlees onder staat.   

Op zacht vuur zolang laten sudderen tot het uit elkaar valt.   

Eventueel bijbinden met aangemaakte bloem of maizena.