Garnalentaartjes
voor 6 taartjes in muffin-vorm
3 vellen filodeeg
200 gr roomkaas
rasp van 1 citroen (onbespoten)
royaal peper
200 à 225 gr hollandse garnalen
3 e.l. fijngesneden dille
40 gr gesmolten boter
muffinvormpjes
Denk aan ontdooien filodeeg !!
Verwarm de oven op 200 graden.
Laat het filodeeg ontdooien vlg de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de roomkaas los en meng de citroenrasp en peper naar smaak erdoor.
Dep de garnalen droog met keukenpapier.
Schep de helft van de dille erdoor.
Bestrijk 3 vellen filodeeg(bewaar de rest onder een vochtige doek) dun met boter en snij de vellen in vieren.
Bekleed hiermee 6 muffinvormpjes.
Doe hetzelfde met de andere partjes deeg en leg deze, een kwartslag gedraaid op de eerste velletjes in de muffinvormpjes.
Verdeel eerst het kaasmengsel en dan de garnalen over de deegbakjes.
Duw de randjes deeg naar binnen toe.
Bak de taartjes in ca. 10 min in het midden v.d. oven goudbruin en gaar.
Bestrooi alles met de rest van de dille.
Tip:
Je kunt het filodeeg vervangen door 2 velletjes diepvriesdeeg voor hartige taart.
Snij ze in vieren en bekleed hiermee 4 muffinvormpjes. ( 2 over).